Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Akademia

Εκπαίδευση / Έρευνα / Καινοτομία

Για έκτη χρονιά η AKADEMIA (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14) είναι το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στη ΔΕΘ. 13 ανώτατα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζουν νέα προγράμματα σπουδών, καινοτόμα προπτυχιακά (Bachelor), μεταπτυχιακά (Master), διδακτορικά προγράμματα (PhD) καθώς και προγράμματα σπουδών με τη φιλοσοφία της Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

 

Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, υποτροφίες, προγράμματα ERASMUS και δυνατότητες πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, ενώ θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις που θα καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημονικών και ερευνητικών projects, τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα. θα παρουσιαστούν σημαντικά ερευνητικά έργα, σύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με διεθνή διάσταση, πρωτοβουλίες για επιμόρφωση και δια βίου μάθηση, μεταφορά τεχνολογίας, επιχειρηματικότητα και διασύνδεση με την αγορά, καθώς και διεθνούς εμβέλειας εθελοντικές ανταγωνιστικές δραστηριότητες φοιτητικών ομάδων. Γνωρίστε από κοντά ιδρύματα με στρατηγική διεθνοποίησης και εκσυγχρονισμού, ενεργή συμμετοχή και παρουσία στη διεθνή ακαδημαϊκή σκηνή.

Αντιπροσωπευτικές συμμετοχές στην 86η ΔΕΘ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σκοπός της συμμετοχής του είναι η παρουσίαση της συνολικής εκπαιδευτικής, ερευνητικής και κοινωνικής δραστηριότητας του ιδρύματος και η ανάδειξη της συμβολής του στην έρευνα, καινοτομία και γενικότερα στην ανάπτυξη της χώρας. Θα παρουσιαστούν σημαντικά ερευνητικά έργα, σύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με διεθνή διάσταση, πρόσφατες πρωτοβουλίες σε επιμόρφωση και δια βίου μάθηση, σε μεταφορά τεχνολογίας, επιχειρηματικότητα και σύνδεση με την αγορά, καθώς και διεθνούς εμβέλειας εθελοντικές ανταγωνιστικές δραστηριότητες φοιτητικών ομάδων. Ειδική αναφορά θα γίνει σε υφιστάμενες συνεργασίες του ΕΜΠ με πανεπιστήμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την τιμώμενη χώρας στην 86η ΔΕΘ.
Επισκεφτείτε το site: www.ntua.gr

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Συμμετέχει και φέτος στην AKADEMIA. Το ΕΑΠ αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας με σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Προσφέρει 59 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα οποία ανανεώνονται και εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα, καινοτόμα. Η οικονομική συμμετοχή  στα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρέχοντας υποτροφίες αριστείας  με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Οι  επισκέπτες της ΔΕΘ, μπορούν να περιηγηθούν «διαδραστικά» σε ηλεκτρονικούς χώρους εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την προβολή της κοσμικής ακτινοβολίας, όπως καταγράφεται από τους ανιχνευτικούς σταθμούς του Ε.Α.Π. και να συμμετέχουν σε “κοινωνικό πείραμα” της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. 
Επισκεφτείτε το site: www.eap.gr

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό περιφερειακό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με 7 Σχολές και 21 Τμήματα, σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και σταθερά ανοδικής πορείας. Με ένα μεγαλόπνοο κτηριολογικό πρόγραμμα σε εξέλιξη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση της νέας πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, είναι επιπλέον το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τη Δίκαιη Μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή. Στη φετινή συμμετοχή στη ΔΕΘ το Π.Δ.Μ. εστιάζει στη σημαντική έρευνα η οποία παράγεται εντός του Πανεπιστήμιου και αξιοποιείται μέσω των τεχνοβλαστών και των ερευνητικών έργων αλλά και πώς αυτή η τεχνογνωσία μετασχηματίζεται σε γνώση και αποτυπώνεται μέσα από το έργο των επιστημονικών φοιτητικών ομάδων του.
Επισκεφτείτε το site: www.uowm.gr

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1984 και αποτελείται από 5 Σχολές και 12 Τμήματα. Η έδρα του βρίσκεται στην Κέρκυρα, ενώ τμήματά του υπάρχουν επίσης στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.  Είναι ένα πανεπιστήμιο μεσαίου μεγέθους με 12.000 περίπου φοιτητές, 1.100 εκ των οποίων είναι μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα ίδρυμα που δίνει έμφαση στην έρευνα, ιδιαίτερα σε διάφορους αναδυόμενους ακαδημαϊκούς τομείς. Προσφέρει σπουδές σε προπτυχιακό (προγράμματα Bachelor τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης), μεταπτυχιακό (18 προγράμματα Master) καθώς και διδακτορικό επίπεδο (PhD). Το σήμα κατατεθέν του είναι η πρωτοτυπία των επιστημονικών του πεδίων και η διεπιστημονικότητα των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρονται από τα τμήματά του, ορισμένα από τα οποία είναι μοναδικά στην Ελλάδα.
Επισκεφτείτε το site: www.ionio.gr

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Διανύοντας την έβδομη δεκαετία λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην 86η ΔΕΘ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας που αποκτά σήμερα η συνεργασία μεταξύ επιστημονικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι ενστερνίζονται πεποιθήσεις όπως η πρόοδος, η δίκαια κατανεμημένη ανάπτυξη, η αριστεία και η καινοτομία. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εφαρμόζει στην πράξη τις συγκεκριμένες αρχές, οι οποίες αποτελούν βασικούς πυλώνες στην εξέλιξή του, μαζί φυσικά με τους κύριους άξονες δράσης του, που είναι η ακαδημαϊκή διαπαιδαγώγηση και η επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών του, όπως και η διαρκής καλλιέργεια της έρευνας σε όλα τα επίπεδα. Το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση σχετικά με νέα, ελληνικά και αγγλόφωνα, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Επισκεφτείτε το site: www.uom.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ

Το Πανεπιστήμιο στα πλαίσια της αναπτυξιακής του πολιτικής, της δια βίου εκπαίδευσης και της συνεχούς προσφοράς του προς την κοινωνία, παρέχει προγράμματα σπουδών εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εν λόγω μεθοδολογία περιλαμβάνει νέες στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης και εξ ορισμού, απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών στη βάση μιας νέας μορφής εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Κύπρο, προσφέρει συνολικά 15 πρωτοποριακά μεταπτυχιακά προγράμματα με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 
Επισκεφτείτε το site: www.nup.ac.cy

STUDY IN GREECE

Αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης τη χώρας, η Ανώτατη Εκπαίδευση καλείται να εξελιχθεί για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα επενδύει στη διεθνοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια γίνονται ολοένα και πιο εξωστρεφή. Η Study in Greece, η επίσημη δράση για τη διεθνοποίηση του ελληνικού ακαδημαϊκού κόσμου,  υποστηρίζει την πορεία της εξωστρέφειας των Ελληνικών Πανεπιστημίων, χτίζοντας ακαδημαϊκές γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου. Μέσω μιας σειράς καινοτόμων δράσεων συμβάλει τόσο στην ενημέρωση του διεθνούς κοινού σχετικά με τον ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών, ερευνητών και μελών της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας στη χώρα μας.
Επισκεφτείτε το site: www.studyingreece.gr