Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κυκλική οικονομία

Περίπτερα 9 & 10 - Υπαίθριοι χώροι Β07, Β08 & Β10

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ANAΚΥΚΛΩΣΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΔΟΜΗΣΗ

Είναι μια εκθεσιακή ενότητα αφιερωμένη στον οικολογικό σχεδιασμό, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας. Συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές εταιρίες, επιχειρήσεις και φορείς που παρουσιάζουν πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξειδικευμένες εφαρμογές, νέες τεχνολογίες αλλά και προϊόντα που απευθύνονται στον απλό καταναλωτή. O επισκέπτης αυτής της ενότητας, μπορεί να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη δόμηση και εν γένει τις «πράσινες» υποδομές.

FORWARD FOR GREEN για 3η συνεχή χρονιά…

Η HELEXPO, με ενδιαφέρον και ευαισθησία για περιβαλλοντικά θέματα και σύνθημα FORWARD FOR GREEN, συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με την CIGARET CYCLE AMKE - πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων (#gopafree). Οι επισκέπτες καπνιστές της ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να σβήνουν τα τσιγάρα τους και να απορρίπτουν τα αποτσίγαρά τους σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία του εκθεσιακού κέντρου.

Η αποκομιδή και η καταμέτρηση των αποτσίγαρων θα γίνει με το πέρας της 88ης ΔΕΘ από την CΙGARET CYCLE, η οποία και θα τα προωθήσει σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση.

Αποτελέσματα περσινής αποκομιδής αποτσίγαρων – 87η ΔΕΘ
Συγκεντρώθηκαν 40.000 αποτσίγαρα με παραγόμενο προϊόν ανακύκλωσης και περιβαλλοντικό αποτύπωμα:

  • 8,8 κιλά λίπασμα από κομποστοποίηση
  • 30,8 κιλά βιομηχανικού πλαστικού
  • 280 κυβικά γλυκού ή αλμυρού νερού που σώζεται από την ρύπανση