Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Indian exhibitors

Επίσημη ινδική συμμετοχή

Επίσημη ινδική συμμετοχή

Δέκα χρόνια μετά το 2009, όταν είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ ως Τιμώμενη Χώρα,  η Ινδία επανέρχεται στο επίκεντρο της 84ης διοργάνωσης με ένα νέο ανανεωμένο πρόσωπο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από σαρωτικές αλλαγές στη χώρα. Η «Νέα Ινδία» συμμετέχει με πολυμελή εκπροσώπηση που περιλαμβάνει μικτές, κυβερνητικές και ιδιωτικές, μικρές εταιρείες από διάφορους τομείς, όπως η διαστημική τεχνολογία, η ενέργεια, η κλωστοϋφαντουργία, η  πληροφορική, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι υποδομές, ο τουρισμός, η κεραμοποιεία, ο μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ.

Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO)

Ο ISRO (Indian Space Research Organisation) έχει κατακτήσει την τέχνη της επιτυχημένης εκτόξευσης δορυφόρων χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης, ενώ προώθησε πρόσφατα την Chandrayaan 2, μια ινδική σεληνιακή αποστολή, η οποία θα ωφελήσει την Ινδία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Εθνική Εταιρεία θερμικής ενέργειας (NTPC)

Το NTPC (National Thermal Power Corporation) είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό δίκτυο της Ινδίας, με εγκατεστημένη ισχύ 55.786 MW, το 30% της οποίας από πηγές που δεν προέρχονται από ορυκτά καύσιμα. Διαθέτει ολοκληρωμένες πολιτικές αποκατάστασης, επαναπροσανατολισμού και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης,  ενσωματωμένες στην κύρια δραστηριότητά της για τη δημιουργία ενεργειακών έργων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπουργείο Τουρισμού

Η Ινδία φιλοξενεί 38 περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς που αναγνωρίζονται από την UNESCO, κατανεμημένες σε όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους το Taj Mahal, τα σπήλαια Elephanta, Ajanta και Ellora, το Sundarbans National Park, τον Χρυσό Ναό κ.ά.

Αρχή Ανάπτυξης Εξαγωγών Αγροτικών Προϊόντων (APEDA)

Η APEDA (Agricultural Produce Export Development Authority) είναι κυβερνητική υπηρεσία η οποία αναλαμβάνει έρευνες και μελέτες σκοπιμότητας για την ανάπτυξη βιομηχανιών ειδικά με στόχο τις εξαγωγές. Καθορίζει προληπτικά πρότυπα και προδιαγραφές προϊόντων και διενεργεί ελέγχους με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων διατροφής.

Υπουργείο Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής

Το υπουργείο Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη μετατροπή της Ινδίας σε σταθμό ψηφιακής παραγωγής με τον εμβληματικό τίτλο «Ψηφιακή Ινδία». Επίσης υλοποιεί πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υπό το όραμα του πρωθυπουργού Shri Narendra Modi για «Μέγιστη Διακυβέρνηση - Ελάχιστη Κυβέρνηση».

Μικρές και  Μεσαίες Επιχειρήσεις

Ο ινδικός τομέας μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικός, καθώς συμβάλλει περίπου στο 33% στην παραγωγή της Ινδίας. Απασχολεί περίπου 120 εκατομμύρια άτομα και συνεισφέρει περίπου το 45% των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Βιομηχανία πλακιδίων και κεραμικών

Η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κεραμικών πλακιδίων στον κόσμο με πληθώρα από πρώτες ύλες, τεχνικές δεξιότητες και υποδομές.

Εθνική Εταιρεία Χρηματοδότησης και Ανάπτυξης για την Αναπηρία (NHFDC) και Βιομηχανία Κατασκευών Τεχνητών Μελών Ινδιών (ALIMCO)

Δύο κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της διανομής βοηθημάτων και υποστηρικτικών συσκευών σε ΑΜΕΑ.

Χειροποίητα είδη από το Ρατζαστάν, το Moradabad, το Τζαμού και το Κασμίρ

Οι τεχνίτες του Ρατζαστάν είναι έμπειροι επαγγελματίες της τέχνης των ξύλινων γλυπτών. Αυτά τα χειροποίητα κομμάτια με όμορφα σχέδια είναι ιδιαίτερα περιζήτητα για το άψογο φινίρισμα, την υψηλή αντοχή και το μικρό βάρος τους.

Το Moradabad είναι μια πόλη γνωστή για τις βιομηχανίες ορείχαλκου, ειδικά εκείνες που κατασκευάζουν εξαιρετικά έργα τέχνης.

Οι τεχνίτες από το Τζαμού και το Κασμίρ ειδικεύονται στα χειροποίητα σάλια, χαλιά, τσάντες κλπ.,  προϊόντα πολύ δημοφιλή στις διεθνείς αγορές.

Ινδοί εξαγωγείς κοσμημάτων

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς λίθων και κοσμημάτων. Οι Ινδοί εξαγωγείς κοσμημάτων ειδικεύονται στον σχεδιασμό και την κατασκευή μενταγιόν από οξειδωμένο ασήμι, κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια από ασήμι κλπ.

Info
Διοργάνωση: ITPO (India Trade Promotion Organisation)
Περίπτερο 13