Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2023

EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2023

"Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον"

Με σύνθημα "Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον" η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 12:00 έως τις 19:00 στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι, που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, ο διακεκριμένος Ισπανός Chef, Ruben Fenollar, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια, καθώς και γνωστοί σεφ της Θεσσαλονίκης, της Χαλάστρας, αλλά και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής Χαλάστρας. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι για μια ακόμη χρονιά ο χαρισματικός Κωστής Ζαφειράκης. Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert (www.novacert.gr), η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, ενώ την υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing & Γαστρονομίας και εταιρεία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη

Η εκστρατεία λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις του συντάκτη ο/η οποίος(-α) φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sustainablerice.eu/