Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η δράση Zero Waste στην 87η ΔΕΘ

Η δράση Zero Waste στην 87η ΔΕΘ

Η ΔΕΘ-HELEXPO, πιστή στις αρχές της βιωσιμότητας και στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων ESG (Environmental, Social, Governance), υιοθέτησε τη δράση ZERO WASTE, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2023 στην κλαδική έκθεση Detrop & Oenos.

Στόχος της Εταιρείας είναι η πρωτοβουλία αυτή να συνοδεύει και όλα τα επόμενα εκθεσιακά της γεγονότα.

Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο θα είναι εφοδιασμένο με υποδομές ορθής διαλογής των απορριμμάτων.

Εκθέτες και επισκέπτες συστήνεται να αναλάβουν ενεργό δράση, τοποθετώντας τα απορρίμματά τους στους ειδικούς κάδους διαλογής με διακριτή σήμανση, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ορθή εναπόθεση, τόσο των ανακυκλώσιμων υλικών, όσο και των οργανικών αποβλήτων. Με τη διαδικασία αυτή, τα ρεύματα αποβλήτων διαχωρίζονται στην πηγή, συλλέγονται και προωθούνται για αξιοποίηση, με στόχο να αποκτήσουν δεύτερη ζωή.

Πως θα υλοποιηθεί η δράση ZERO WASTE

Για την υλοποίηση της δράσης ZERO WASTE κατά τη διάρκεια της 87ης

ΔΕΘ, η συλλογή των αποβλήτων θα γίνεται σε τρεις διακριτές κατηγορίες (ρεύματα):

  • Ανακυκλώσιμα υλικά (αντικείμενα από καθαρό χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο και ειδικές καμπάνες για το γυαλί).
  • Οργανικά (υπολείμματα φαγητού χωρίς συσκευασία).
  • Μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Για την ορθή συλλογή των απορριμμάτων, προβλέπεται:

Τοποθέτηση κάδων συλλογής με διακριτή σήμανση (ZERO WASTE Points) σε προκαθορισμένα σημεία της έκθεσης (είσοδοι κτιρίων, κυλικεία κ.λ.π.) για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Μεταφορά των υλικών σε πιστοποιημένες μονάδες διαχείρισης οργανικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Καθόλη τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται σε αυτά τα σημεία ενημερώνοντας επισκέπτες και εκθέτες για τον ορθό τρόπο απόρριψης.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, η συνολική ποσότητα των απορριμμάτων που θα συλλεχθούν, θα ζυγιστεί και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν προκειμένου να αποτελέσουν συγκρίσιμο μέγεθος για την επόμενη διοργάνωση. Σκοπός της δράσης είναι η σταδιακή μείωση των μη ανακυκλώσιμων (άχρηστων) απορριμμάτων, με απώτερο στόχο το μηδενισμό τους. Η δράση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: ΕΛΔΙΑ (https://eldia.gr/) ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας (https://fodsakm.gr/), ΕΕΑΑ (https://www.herrco.gr)/ και IFS (https://ifs.gr/portal/).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης ZERO WASTE είναι η συνεργασία όλων μας!

Κάτοψη με τα ZERO WASTE points