Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρωτόκολλο Λειτουργίας

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 85ης  ΔΕΘ


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ: 06/9-23/9/2021


Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας και της δημοσίευσης του ΦΕΚ 4054/04.9.2021 που αφορά στη λειτουργία των συνεδρίων/εμπορικών εκθέσεων και ειδικότερα της 85ης ΔΕΘ, προσδιορίζουμε τους κανόνες προετοιμασίας, λειτουργίας και αποξήλωσης της 85ης ΔΕΘ, ως εξής:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ: 06/09/2021 -23/9/2021

Εκθέτες – συνεργάτες – κατασκευαστές (εργαζόμενοι)

 • Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
  (*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο Rapid test ή PCR δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Συγκεκριμένα, για την είσοδό τους στην 85η ΔΕΘ από τις 11 έως 19 Σεπτεμβρίου υποβάλονται σε έλεγχο την Πέμπτη 9/9, την Δευτέρα 13/9 και την Πέμπτη 16/9 ή εντός 48 ωρών πριν την έλευσή τους στο εκθεσιακό κέντρο, με ταυτόχρονη υποχρέωση επίδειξης της βεβαίωσης του αρνητικού αποτελέσματος από το Gov.gr.
 • Οι προσερχόμενοι στο ΔΕΚΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.
 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.
 • Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.
 • Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.
 • Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα γίνεται από τις τρεις πύλες (Εμπορίου, Συντριβανίου, ΧΑΝΘ) από ειδικά σηματοδοτούμενα σημεία. Συνιστάται η προσέλευση να πραγματοποιείται μία ώρα πριν από την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης.

Σημ. Όλα τα ανωτέρω, ισχύουν και για όλους τους συνεργάτες (οδηγούς και συνοδούς) των εκθετών, κατασκευαστών, μεταφορέων, ταχυμεταφορέων, εστιατόρων, catering, επιγραφοποιών, καλλωπιστών κ.λ.π.

Τα πρόσθετα μέτρα προστασίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού, σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων, ενώ θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων.

 

Επισκέπτες / ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ: 11-19/9/2021


 • Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
  (*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).
 • Οι επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.
 • Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και υποχρεωτικά συνοδεύονται από ενήλικο άτομο.
 • Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους προσκομίζουν, εναλλακτικά προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμη και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
 • Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.
 • Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.
 • Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα γίνεται από τις τρεις πύλες (Εμπορίου, Συντριβανίου, ΧΑΝΘ) από ειδικά σηματοδοτούμενα σημεία.

Σημ. Όλα τα ανωτέρω, ισχύουν και για όλους τους συνεργάτες (οδηγούς και συνοδούς) των εκθετών, κατασκευαστών, μεταφορέων, ταχυμεταφορέων, εστιατόρων, catering, επιγραφοποιών, καλλωπιστών κ.λ.π.

Τα πρόσθετα μέτρα προστασίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού, σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων, ενώ θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων.

Όπου στο παρόν πρωτόκολλο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19).

Διεξαγωγή Εκδηλώσεων

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ δεν επιτρέπονται δεξιώσεις, γεύματα και κοκτέιλ στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Εξαιρείται η τροφοδοσία στους εκθετήριους χώρους για τη σίτιση των εργαζόμενων ή την προσφορά κερασμάτων κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Επίσης, για κάθε είδους εκδήλωση εγκαινίων, παρουσιάσεων κ.λ.π., δεν επιτρέπεται η παρουσία όρθιων προσκεκλημένων. Για κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση θα πρέπει να ενημερώνεται ο οργανωτής και θα αφορά μόνο σε καθήμενους, τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου από καρέκλα σε καρέκλα, βάσει του πρωτόκολλου οργάνωσης εκδηλώσεων.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 85ης ΔΕΘ


 • Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης - ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
 • Ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.
 • Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
 • Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός τριάντα (30) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Βρείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ


Γραμματεία 85ης ΔΕΘ

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ.: 2310 291548 email: tif3@helexpo.gr
Τηλ.: 2310 291232 e-mail: tif@helexpo.gr