Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τιμώμενη Χώρα

Περίπτερο 13

Υποδεχόμαστε την Γερμανία!

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα θα είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα "made in Germany" καταλαμβάνοντας περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία θα παρουσιάζονται εκθέματα και υπηρεσίες κορυφαίων εταιριών της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Παράλληλα, θα υποστηρίξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με προγραμματισμένες θεματικές ημέρες για εκπαιδευτικά θέματα, συναντήσεις δικτύωσης, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις.

Επιπλέον, ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα ευρύτερα στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το Γερμανοελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, το Goethe-Institute και το DGJW - Γερμανοελληνικό Γραφείο Νεολαίας.

Εκθέτες Τιμώμενης Χώρας

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ 88η ΔΕΘ

Οι ακόλουθες θεματικές ημέρες έχουν προγραμματιστεί με ενδιαφέρουσες διαλέξεις, συμπόσια και συναντήσεις B2B.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

09/09/2024 - Logistics, μεταφορές, κυκλοφορία, θαλάσσια οικονομία.

10/09/2024 - Βιομηχανία υγείας, ιατρική και ιατρική τεχνολογία, φαρμακευτικά.

11/09/2024 - Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή απόδοση, περιβαλλοντική τεχνολογία, αειφορία.

12/09/2024 - Εκπαίδευση και έρευνα.

13/09/2024 - Ψηφιοποίηση, ψηφιακή οικονομία, οικονομία δεδομένων, νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τα Σαββατοκύριακα έναρξης και λήξης της 88ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις με θέματα τουρισμού, τροφίμων και γεωργίας, ελέγχου καταστροφών και αστικής ανάπτυξης, ενώ οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος, θα συντρέχουν σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Η Γερμανική συμμετοχή οργανώνεται με την υψηλή εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας & Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, ενώ την κατασκευή και προετοιμασία του εκθεσιακού περίπτερου, έχει αναλάβει ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Λειψίας (Leipziger Messe International).