Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην 87η ΔΕΘ

Αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην 87η ΔΕΘ

Θοδωρής Φέρρης & Josephine σήμερα στις 21:30 στα Music Events Live

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της 87ης ΔΕΘ θα διατεθεί υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο

“Κερδίζει έδαφος” η πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO να διαθέσει υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια της 87ης ΔΕΘ, με ελάχιστο ποσό τις 100.000 ευρώ.

Η επισκεψιμότητα της διοργάνωσης και το ενδιαφέρον του κόσμου σταδιακά αυξάνονται, καθώς η 87η ΔΕΘ αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις, αποτελώντας ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό γεγονός.

Η ΔΕΘ-HELEXPO στέκεται αρωγός στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνει ένα τμήμα της χώρας και καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την 87η ΔΕΘ για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Χθες σε μία “μαγική” βραδιά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη καθήλωσε το κοινό της ΔΕΘ στα Music Events Live ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες από το πλούσιο ρεπερτόριο της.

Τη “σκυτάλη” παίρνουν σήμερα στο Τόξο της ΧΑΝΘ ο Θοδωρής Φέρρης και η Josephine, που θα τραγουδήσουν όλα τα γνωστά hit singles, που τους έχουν καθιερώσει, αποτελώντας “μαγνήτη” κυρίως για τις νεότερες ηλικίες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια έχουν βαρύνουσα σημασία για τη ΔΕΘ και φέτος υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων της χώρας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το παρόν δίνουν στην Έκθεση 49 Επιμελητήρια και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές συμμετέχουν 4 Επιμελητήρια, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά, μία ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, στο περίπτερο 16, το Thessfashion, στο οποίο συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρωτότυπο εγχείρημα του ΒΕΘ είναι περί τις 40, ενώ στο πλαίσιο του Thessfashion, θα πραγματοποιηθούν δυο επιδείξεις μόδας, ανοιχτές για το κοινό, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 έως τις 21.00 (γυναικείο, αντρικό ένδυμα, υπόδημα και αξεσουάρ) και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 12.00 (παιδικό ένδυμα).

Μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους επισκέπτες έχει και το αφιέρωμα της κυκλικής οικονομίας, όπου συμμετέχουν εταιρίες που παρουσιάζουν πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξειδικευμένες εφαρμογές και προϊόντα, αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη σύγχρονη δόμηση. Με πάνω από 55 εκθέτες σε υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους το αφιέρωμα αυτό αποτελεί την πιο έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της ΔΕΘ-HELEXPO για ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος. Η 87η ΔΕΘ είναι και αυτή ενταγμένη στην πρωτοβουλία του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Zero Waste Expo, με ανακύκλωση σε 20 σημεία εντός του εκθεσιακού κέντρου οργανικών, ανακυκλώσιμων και μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας, Βουλγαρίας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις της Βουλγαρίας στο πεδίο του πολιτισμού με μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και στο πλαίσιο αυτό σήμερα από τις 17:00-21:00 οι επισκέπτες θα απολαύσουν την παρουσία της National Academy of Music’s Jazz Band.

Στο Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα, διοργανώνονται σήμερα (από τις 19:00-21:00) αγώνες μεταξύ δημοσιογράφων και καλλιτεχνών, σκηνοθετών και οπερατέρ της Θεσσαλονίκης.

Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου το 55ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ

Ένας από τους μακροβιότερους αγώνες ράλλυ της χώρας, το 55ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, διοργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) το διήμερο 16 & 17 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή έκδοση του ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, περιλαμβάνει 4 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 89,1 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΑΟΘ, κ. Σωκράτης Τσολακίδης, σημείωσε πως το ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ είναι από τους πρώτους πανελλήνιους αγώνες μετά το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και ευχαρίστησε τη ΔΕΘ-HELEXPO για τη διαχρονική στήριξή της.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως αυτό που κάνει τον αγώνα ζωντανό είναι οι διαγωνιζόμενοι, τα πληρώματα και όλοι αυτοί που έρχονται να τον παρακολουθήσουν, ενώ ο εκθεσιακός φορέας πράττει απλώς το αυτονόητο, στηρίζει δηλαδή έναν θεσμό της πόλης όσον αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, υπογράμμισε την παρουσία στον αγώνα πληρωμάτων και από την πληγείσα Θεσσαλία, ενώ τόνισε πως η ΔΕΘ-HELEXPO είναι και θα είναι δίπλα στον ΑΟΘ και στο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ.

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Χορηγός Τηλεπικοινωνιών η NOVA, Χορηγός της 87ης ΔΕΘ είναι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Επίσημη Μπύρα της 87ης ΔΕΘ είναι η Νύμφη,

Επίσημος πάροχος μετακινήσεων η Autohellas Hertz, Επίσημο Αναψυκτικό της 87ης ΔΕΘ το Λουξ, Χορηγός φυσικού μεταλλικού νερού της 87ης ΔΕΘ το νερό Πηγή ΟΛΥΜΠΟΥ και Official IT Partner η Epsilon SingularLogic.

Στα Music Events Live Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα Capsis Hotels, Χορηγός των Vip Μετακινήσεων η Limousines Greece VIP Services, Χορηγός Μετακινήσεων η Taxi Way και Χορηγός Catering η Samiotakis.