Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Ελλάδα του επιχειρείν και  των Περιφερειών στην 85η ΔΕΘ - Σε πρώτο πλάνο και η ηλεκτροκίνηση

Η Ελλάδα του επιχειρείν και των Περιφερειών στην 85η ΔΕΘ

Σε πρώτο πλάνο και η ηλεκτροκίνηση

Η Ελλάδα του επιχειρείν και των Περιφερειών πρωταγωνιστεί στην 85η ΔΕΘ. Σαράντα δύο Επιμελητήρια με 215 επιχειρήσεις υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και ΕΒΕΘ, ΕΕΘ με αυτόνομες συμμετοχές δίνουν στα περίπτερα 2,3, 8 και 16 τον επιχειρηματικό παλμό της διοργάνωσης στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα». Την ίδια ώρα οι 13 Περιφέρειες της χώρας προβάλλουν στο περίπτερο 13 το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, την παραγωγική τους δυναμική, αλλά και τα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους με παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στο Περίπτερο 13 συμμετέχουν οι: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο όμως της 85ης ΔΕΘ βρίσκεται και η ηλεκτρική αυτοκίνηση, το μέλλον στις μετακινήσεις με προφανή τα περιβαλλοντικά της οφέλη. Η Έκθεση στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αυτοκίνηση-Ηλεκτροκίνηση» φιλοξενεί τα πιο εξελιγμένα και προσιτά μοντέλα ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκίνητων, ΙΧ και επαγγελματικά, καθώς και τα τελευταία μοντέλα μοτοσυκλετών, scooter και αμαξιδίων από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες με δυνατή παρουσία στην ελληνική αγορά. Το αφιέρωμα αναπτύσσεται σε κεντρικό υπαίθριο χώρο του εκθεσιακού κέντρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν και να ενημερωθούν για όλη τη γκάμα των μοντέλων που εκτίθενται. Παράλληλα, την ενότητα εμπλουτίζουν εταιρείες που αξιοποιούν εναλλακτικές μορφές καυσίμων, καθώς και επιχειρήσεις με ανταλλακτικά και εξοπλισμούς, καύσιμα και λιπαντικά, multimedia - car audio και συστήματα ασφαλείας.

Χθες Δευτέρα ακούστηκαν και οι πρώτες μελωδίες στην 85η ΔΕΘ από τους MONIE & MONIE CONNIENTE και τον Διογένη Δασκάλου στο πλαίσιο των music events, ενώ σήμερα το βράδυ στις 21:30 παίρνουν τη σκυτάλη ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Σε εξέλιξη το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum

Αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα», που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα μεγάλα έργα και η αναπτυξιακή προοπτική (10:30-12:00)
  • ΕΥΡΩΠΗ: Το μέλλον της Ευρώπης-40 χρόνια η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (12:30-14:00)
  • POST FORUM PANEL. Η καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν (16:00-17:45)
  • POST FORUM PANEL. Συνάντηση ΥΠΕΞ Δυτικών Βαλκανίων «The Western Balkans join the dialogue on the future of Europe» (16:00-19:00)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Δημιουργώντας την Ελλάδα της επόμενης μέρας (18:00 ΑΘΗΝΑ - ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ)

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος της 85ης ΔΕΘ είναι η Wind, Επίσημος Αερομεταφορέας η Aegean, Επίσημος Χορηγός Μετακίνησης η Kosmocar, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Μπύρα της 85ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και υποστηρικτής με την προσφορά μασκών είναι η φαρμακαποθήκη ΛΙΑΦΑΡΜ. Χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Όσον αφορά το Thessaloniki Helexpo Forum υποστηρικτής είναι ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και χορηγός η ΓΑΙΑ Επιχειρείν, ενώ η εταιρεία Farcom διαθέτει αντισηπτικά.