Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα Γενική Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα Γενική Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη

Τα νέα αποκτήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το μαχητικό αεροσκάφος Rafale και η φρεγάτα FDI HN (Belharra), βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Γενικής Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κας Sandrine Mouchet, στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 86η ΔΕΘ.

Η κα. Mouchet συνοδευόταν από ανώτερα στελέχη μεγάλων Γαλλικών επιχειρήσεων και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα μαζί με την Γενική Πρόξενο ήταν ο Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Περιφερειακής Οικονομικής Υπηρεσίας για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Ρουμανία στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Francois de Ricolfis, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Hellas, κ. Patrick Defranoux, ο διευθυντής του Naval Group, κ. Cyrille Bret, ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, κ. Laurent Thuillier και η Αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, κα. Μαρία Βοζίκη.

Στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ξενάγησαν την Γενική Πρόξενο και τα στελέχη των Γαλλικών επιχειρήσεων και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στο περίπτερο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέλο υπό κλίμακα της Γαλλικής προέλευσης φρεγάτας FDI HN και στον εξομοιωτή πτήσης του επίσης Γαλλικού μαχητικού Rafale.