Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Την 87η ΔΕΘ επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,  κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την 87η ΔΕΘ επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό της, κ. Rumen Radev, στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας

Την 87η ΔΕΘ επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό της, κ. Rumen Radev, στο περίπτερο 13, της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας.

Μαζί, συνοδεία και του Βούλγαρου υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας, κ. Bogdan Bogdanov, περιηγήθηκαν στα σταντ των βουλγαρικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα την κα Σακελλαροπούλου είχαν υποδεχθεί στην είσοδο του Περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας & Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης. Εκεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από τον ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Καψανάκη, διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τελευταία εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου μάλιστα έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων το μήνυμά της για τον σημαντικό ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες. Επόμενος σταθμός της ήταν η Akademia στο Περίπτερο 14, όπου ενημερώθηκε από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για τα αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έκανε μια μικρή στάση και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 87η ΔΕΘ βρέθηκε επίσης στο stand του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, στις εγκαταστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου την υποδέχθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, αλλά και στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.