Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η φοιτητική ομάδα A.S.A.T. στην AKADEMIA

Η φοιτητική ομάδα A.S.A.T. στην AKADEMIA

Δυναμικό «παρών» δίνει η φοιτητική επιστημονική κοινότητα του Α.Π.Θ στη φετινή AKADEMIA, που αποτελεί το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην 84η ΔΕΘ. Η ερευνητική φοιτητική ομάδα A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team) του ΑΠΘ παρουσιάζει τρία καινοτόμα projects στον χώρο της Αεροδιαστημικής, στο περίπτερο 14 και στον υπαίθριο Α06.

Πιο αναλυτικά τα projects είναι:  

Aeronautics: μη επανδρωμένα αεροχημάτα (UAVs) διαφορετικής γεωμετρίας με σκοπό τη συμμετοχή  στον παγκόσμιο διαγωνισμό μεταφοράς φορτίου Air Cargo Challenge (ACC).

Rocketry: το μοναδικό φοιτητικό project πυραυλικής επιστήμης στην Ελλάδα. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πυραύλου ύψους τριών μέτρων, που πρόσφατα έγινε δεκτός για την συμμετοχή του το 2020 στο Spaceport America Cup, στο New Mexico των ΗΠΑ.

Cubesat: ασχολείται με την έρευνα, μελέτη και σχεδιασμό ενός νανοδορυφόρου κυβικών διαστάσεων (10x10x10 cm). Στόχος είναι η συμμετοχή στον διαγωνισμό FlyYour Satellite της ESA,του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού και γενικότερα, η διεξαγωγή ερευνητικών μετρήσεων και πειραμάτων στο διάστημα.

Η φοιτητική ομάδα A.S.A.T. ιδρύθηκε το 2015 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη από διάφορες σχολές του πανεπιστημίου, ενώ εντάσσεται στις δέκα καλύτερες ομάδες αεροναυτικής του κόσμου.