Skip to main content
Ανεβαίνει ο «πυρετός» στην 86η ΔΕΘ - Βραβεύτηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης και σήμερα ανεβαίνει στη σκηνή των συναυλιών της 86ης ΔΕΘ

Ανεβαίνει ο «πυρετός» στην 86η ΔΕΘ - Βραβεύτηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης και σήμερα ανεβαίνει στη σκηνή των συναυλιών της 86ης ΔΕΘ

”Μαγνήτης” για επισκέπτες όλων των ηλικιών είναι η 86η ΔΕΘ, η οποία καταγράφει προσέλευση πολλών χιλιάδων επισκεπτών τόσο από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όσο και από όλη τη χώρα. Με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην 86η ΔΕΘ χτυπάει η “καρδιά” των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Οι συναυλίες της ΔΕΘ ανεβάζουν συνεχώς ρυθμό και ένταση, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Χθες το βράδυ στη σκηνή των Music Live Events ανέβηκε ο Βασίλης Λέκκας και εντυπωσίασε με το δυναμισμό της ερμηνείας του και την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία του.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo υποδέχθηκε τον ένα και μοναδικό Γιώργο Μαζωνάκη και τον τίμησε για την πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», υπογραμμίζοντας την πολυεπίπεδη συμβολή του στην ανάδειξη του μοναδικού αυτού οργάνου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον Γιώργο Μαζωνάκη ένα τιμητικό βραβείο-κλειδί του σολ και μια συλλεκτική φωτογραφία από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 1972 με μια παρτιτούρα του τραγουδιού του Δώρου Γεωργιάδη «Αν ήμουν πλούσιος» που κέρδισε εκείνη τη χρονιά, όπως επίσης και ένα λεύκωμα για την πολύχρονη ιστορία της ΔΕΘ. Ο κ. Ποζρικίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μακρόχρονη φιλία που συνδέει τον Γιώργο Μαζωνάκη με τη ΔΕΘ. Από την πλευρά του ο αγαπημένος ερμηνευτής ευχήθηκε στη ΔΕΘ να τα… εκατοστήσει, μιας και το 2026 κλείνει 100 χρόνια ζωής, ενώ την παρότρυνε να συνεχίσει να φροντίζει για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στη συνέχεια ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Τιμώμενης

Χώρας της 86ης ΔΕΘ, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά και συμμετείχε με ενθουσιασμό σε έναν παραδοσιακό αραβικό χορό και περιηγήθηκε στα σταντ των μεγάλων εταιρειών που συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία των ΗΑΕ. Η επίσκεψή του έκλεισε με μια ξενάγηση στο περίπτερο 6 και στο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Απόψε ο Γιώργος Μαζωνάκης μας καλεί για ένα θριαμβευτικό φινάλε στη δική του ΜΑΖΩΞΗ, σε μια μαγική μουσική εμπειρία στη σκηνή των music events της 86ης ΔΕΘ, στο τόξο της ΧΑΝΘ στις 21:30! Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 86η ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή, σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι το αφιέρωμα AKADEMIA (Περίπτερο 14) της 86ης ΔΕΘ. 13 ανώτατα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζουν νέα προγράμματα σπουδών, καινοτόμα προπτυχιακά (Bachelor), μεταπτυχιακά (Master), διδακτορικά προγράμματα (PhD) προγράμματα, καθώς και προγράμματα Σπουδών με τη φιλοσοφία της Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι το Υπουργείο Παιδείας με έξι συνεργαζόμενους φορείς.

Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο του CERN στο Περίπτερο 15, όπου θα έρθουν σε επαφή με όσα έχει αναπτύξει το πρωτοποριακό αυτό διεθνές εργαστήριο, όπως οι επιταχυντές και οι ανιχνευτές σωματιδίων, όπως βέβαια και οι αντίστοιχοι κλάδοι πληροφορικής. Στο περίπτερο του CERN παρουσιάζονται πληροφορίες για την βασική έρευνα στην φυσική, αλλά και τις εφαρμογές της στην ιατρική από ειδικευμένους επιστήμονες-συνεργάτες.

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι και σήμερα οι παράλληλες εκδηλώσεις της 86ης ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών, της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων με θέμα «ΕΣΠΑ και περιβάλλον. Η συμβολή της ΜΟΔ σε περιβαλλοντικές δράσεις και έργα της Αυτοδιοίκησης», παρουσίαση της Amazon Web Services και εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Τουρισμός-Νέες Προκλήσεις στη μετά covid εποχή».

Μεταξύ άλλων είναι επίσης προγραμματισμένες: εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας–Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα “Χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Μηχανικούς στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 ”, εκδήλωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με θέμα “Η ενεργειακή μετάβαση έως το 2030. Οι νέοι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα”, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα επικεντρώσει στην Κυκλική Οικονομία.

Τιμώμενη Χώρα της 86ης ΔΕΘ είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης ΔΕΘ είναι η βιομηχανία Παπαστράτος, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Official IT Partner η Singular-Logic και Μπύρα της 86ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Χορηγός Φιλοξενίας των Music Events είναι το Capsis Hotel, Χορηγός των VIP Μετακινήσεων η Limousines VIP Services Greece, Χορηγός των Μετακινήσεων η Drive και Χορηγός του Catering η Samiotakis.

Χρυσός χορηγός του αφιερώματος της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» είναι η εταιρεία IPIROTIKI FACILITY SERVICES και υποστηρικτής η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Τις καθημερινές η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.